Klik op de foto's voor meer info

Wat kan je hier vinden.. Berlijn stelt zich voor..


Hier vind je alles over onze reiservaringen. Wij zijn niet van de verre wereldreizigers en daarom vind je hier voornamelijk onze reiservaringen van landen en steden uit Europa. De landen die we tot nu toe bezocht hebben zijn Oostenrijk, Italië, en Frankrijk. De steden zijn Berlijn en Brussel. Aan Berlijn zijn we helemaal verknocht. Je kan over deze boeiende stad dan ook veel te weten komen op onze site.

We houden ook erg van ritjes met de auto door de bergen. We zijn echte bergen en alpenfreaks. En dan het liefst zo steil mogelijke bergpassen met schitterende uitzichten. Hou jij hier ook van en ben je op zoek naar mooie autotochten door de bergen dan ben je hier aan het goede adres!

Groeten Marije en Jeroen

 


Berlijn omvat 890 km2, de stadsgrens is 234 km lang. In deze metropool wonen 3,4 miljoen Berlijners. Vergelijkbaar met het aantal inwoners in de gehele provincie Zuid-Holland!

Berlijn is een zeer boeiende stad. Door de jarenlange tweedeling van de stad tussen het 'communistische' oosten en het 'kapitalistische' westen zijn er grote verschillen te zien in beide delen van de stad. Dit zie je terug in zowel de bouwstijl als in de cultuur en de welstandsgraad. Berlijn is nog steeds een stad in opbouw. Op veel plaatsen worden nieuwe gebouwen neergezet, soms in schril contrast met de oude gebouwen uit vervlogen tijden, een mooi voorbeeld is de Kaiser-Wilhelm Gedachtniskirche.

Meer lezen...

Oostenrijk, Tirol - Oberinntal 2005 Italië, Toscane 2004


Het Oberinntal ligt in het zuidwesten van Tirol in een krom lopend dal. Aan de noordkant ligt de Samnaungruppe en aan de zuidkant de Glockturmkamm. De bergen hebben toppen van 2600 to 3100 meter hoogte. Samnaun is een enclave van Zwitserland, waar je zollfrei en BTW-vrij inkopen kunt doen, zeer goedkope benzine!

Het dal begint bij Landeck en endigt in Nauders bij de Zwitserse en Italiaanse grens. Door het dal loopt de rivier de Inn. Kaunertal is een zijdal van Oberinntal, een zeer mooi wandelgebied, fraaie bergpas langs een groot stuwmeer. De dorpen in Oberinntal zijn Fiss, Serfaus en Ladis.

Meer lezen...

 

 


Toscane, het gebied van de olijven en de zo typerende glooiende heuvels. Een plek om heerlijk te luieren in de zon onder het genot van een heerlijk Chianti wijntje! Culturele hoogstandjes in plaatsen als Florence, Sienna maar ook San Gimigiano en Volterra. Nieuwsgierig geworden?

Voor foto's klik hier...

 

 
 
 
Home