HOME
FOTOS REIZEN REACTIE

MAIL ONS

WEBLOG OOK LEUK! LINKS


Paar daagjes vakantie in Oostenrijk
Van 13 juli tot en met 18 julli zijn we een paar dagen op vakantie geweest naar Fiss in Oostenrijk. Fiss ligt samen met Serfaus en Ladis op het zonneterras van Oostenrijk. En inderdaad het is er bijna altijd mooi weer. Fiss is een mooi, authentiek Tiroler-dorp op 1436 meter hoogte, het telt 650 inwoners en de skiliften gaan tot op een hoogte van 2540 meter. Fiss heeft vele typisch Retro-Romaanse huizen en het best bewaarde dorpsbeeld van de drie dorpen op het zonneterras. Nieuw in Fiss is de Fisser Flitzer, een zomer rodelbaan van 2000m hoogte naar Fiss zelf op 1400m. Bovendien kun je er heerlijke wandeltochten maken in de zomer, zoals route 9b (zie hieronder). Echt een aanrader dus! Nieuwsgierig geworden hoe de omgeving eruit ziet? Lees dan hieronder verder ons reisverslag.


Dag 1- Hotel Fernblick in Fiss!

Aangekomen op 13 juli in Fiss begon onze vakantie van 5 dagen met het zoeken naar een geschikt hotel, niet te duur maar wel netjes. Na even heen en weer gereden in het plaatsje Fiss, eindelijk een hotel gevonden, Hotel garni Fernblick. In de zomer zijn weinig pensions volgeboekt. Zo ook dit hotel, we kregen zelfs het idee dat we de enigen waren. Maar zeer goed hotel, niet duur (€ 23,- per nacht per persoon), inclusief frühstuck met zeer spontane jonge eigenaren.
Eerst maar eens de hotelkamer verkennen. Links zie je vanaf de zijkant ons balkon. We hadden het privilége een balkon ter beschikking te hebben ter grootte van de zijkant van het hotel tot een vijfde aan de voorkant van het hotel. Ten alle tijd zon dus, kamer 101 voor de leifhebbers! Rechts zie je het uitzicht vanaf het balkon op de seilbahnen.
Dag 2 - Fisserjoch
Met onze gästekarte kregen we een ticket tot maandag de 18e waarmee we van alle gondels in het gebied Serfaus-Fiss-Ladis gebruik konden maken. Op naar Fisserjoch met de bergbahn Schönjöchbahn 1 en 2. Boven aangekomen zijn we naar de Schönjöchlalm gelopen. En kwamen dit meertje tegen met sehr schöne aussichten!
Afdaling naar Steinegg - Mittelstation
Vanaf Schönjöchlalm zijn we naar het tussenstation van de bergbahn gelopen, Steinegg. We hebben de route 9b genomen. Even zoeken voordat we het begin konden vinden. Die bergwandelroutes worden namelijk met torentjes van stenen of (soms bijna versleten) rode markeringen aangegeven. Eenmaal aangekomen bij het tussenstation zat de moeheid goed in d1e ongeoefende benen van ons! Poeh hey, wat een steile afdaling.
En eenmaal beneden..
..heerlijk genieten van een Radler en een ice-tea op het terras bij het Mittelstation (zie links). En weer in Fiss nog even genieten van de avondzon bij après-ski bar Hexenalm (rechts). Inmiddels waren onze vrienden Jeroen en Sabine ook gearriveerd en met hen hebben we s'avonds heerlijk gegeten bij restaurant Dorfalm, een aanrader!Dag 3 - Samnaun, Zollfreie en Tax-free zone van Zwitserland
Vandaag zijn we naar Samnaun (kaart) gereden. Samnaun is een klein dal in het NO van Zwitserland en ligt op 1700 à 1846 hoogte. Hier kun je tax-free shoppen, helaas wel beperkt. Je mag maar een beperkt aantal liters drank, sigaretten en parfum mee nemen (zie voor info de link). Naar Samnaun toe hebben we de nieuwe weg genomen. Deze pas is breder dan de oude weg langs de andere kant van het dal. De terugweg hebben we deze oude pas gereden. Een echte aanrader als je van toeren houdt. Het zijn namelijk erg smalle wegen met veel smalle tunneltjes, waar je niet naast elkaar kan rijden. Dat was dus toeteren geblazen.


Reschenpas en de door ons zeer geliefde Passo de Stelvio
Na het shoppen in Samnaun zijn Jeroen en ik verder gereden naar de Reschenpas. Op de pas kom je langs de kerktoren van de verzonken Alt-stad Graun (zie foto links). Info over de geschiedenis van de verzonken steden en het verhaal waarom dit moest gebeuren, vind je in de link rechts. Mooi oude foto's van voor de stijging van het water vind je hier.

Geschiedenis verzonken steden Reschen en
Graun